Hızımızı alamadık bir gecede iki bölüm birdek yayınlıyorum . Umarım sizi sıkmıyorumdur. Güreşin İçinden'in bu bölümünde sitemizin önemli isimlerinden biri Azeri kardeşimiz Şehrun'la sohbet ettik. Buyrun :
1 - Hepimizin bildiği gibi Azerisin Şehrun. Belkide Türk Wrestling sitelerindeki ilk Azeri üye sensin. İlk olmak senin için iyi olsada Azeri olmanın zor yanlarıda vardır diye düşünüyorum. Varmı ?
Hayır asla yok.Tabi benbu siteye ilk geldiğimde foruma ayak uyduramıyordum.Güreşden 10% felan anlıyordum.Belkide daha az ama unutmamak lazım ki ben aranıza bir Fox izleyicisi olarak gelmişdim.Tabiki daha önce internetten güreşin gerçek olmadığını,bunların bir senaryo olduğunu,kanın jilet sonrası geldiğini,PG diye bir illetin olduğunu öğrenmişdim ama bu sadece güreşi anlamak değil.Ben hatta 10% diyorum ama belkide daha az biliyordum.Sitede güreş bilgimi çok arttırdım.Hatta şu an gelebileceği en iyi aşamada ve belkide ileride Azerbaycanın en iyi güreş bilgisi olanlardan birisi olacağım.Şu anda bile kendimi öyle hissediyorum.Çünkü bir çok kişi sadece güreşi Fox ta takip ediyor ve en fazla başta ismini verdiğim güreşe ait bir kaç özelliği öğreniyor (Senaryo olduğunu,Kanın sahte olduğunu ve s) Ama şu an belkide değil Türk Güreş sitelerine,Yurt dışıdakilerin kurduğu daha çok güreşe bağlanmış sitelerde üye olmuş olabilir.Ama şu doğruki Türkiye Güreş sitelerindeki ilk ve şu anlık tek Azeri üyeyim.Bende ülkemizde güreşe bakış açısının en az benim kadar 100-150 kişide değişmesini isterim ama maalesef ilk olarak bizim TV ler dede "Simekdavn" yayınlanmalı ve bundan yola çıkarak bir kaç Azeri arkadaşda WWE nin "Simekdavn" değilde,Pro güreş olduğunu öğrenir.Fox sayesinde bir kaç arkadaşda "Simekdavn" anlayışı var ama oda sadece bir kaçında.Tabiki ben böyle böyle devam edip en sonda o kişilerin Pro Güreşi anlamasını isterim.Bu konuyu uzatmadan şunu söyleyeceğim ki Güreşle tanışmak ve buralara gelmekten çok mutluyum.Eskiden PPV leri ve şovları yalnız başıma izliyordum ama şimdi hiç değilse benimle o anda muhatap olacak bir kaç kişi oluyor.Heralde en çok buna seviniyorum ama tabiki Türk arkadaşlarımın olmasıda ayrı iyi
2 - Azeri olduğun için Wrestling ile tanışmanın biraz değişik olabileceğini düşündüm. Wrestling ile nasıl tanıştın ?
Fox da Tabi bu ilk her kese hoş gelmeyecek ama ben asla Fox bebesi olmadım.Jericho ve Taker fanı olmamdanda bunları herkes anlar zannımca.Diyeceksiniz ki "Gene lafı Fox bebeliğine getirdi adam" ama dediğim gibi.Güreşle Fox ta tanışdım ve okuldan bir kaç arkadaşımın bile Fox bebesi olup,Face de Cena,Rey adına hesap açmasına rağmen ben asla o ikisini Fox devirlerinde tutmadım.Biraz Jeff ci oldum zamanında ama TNA ya gitmesiyle ondanda soyudum ve büyük Taker fanlığı bende belirdi.Jericho fanlığı ise daha öncelerden yoktu ve daha sonralarda güreşi daha iyi anladığımda yani aslında face leri değil,heelleride seve bileceğimizi anladığımda sevmeye başladım.Oyun stili,promo gücü,ringe gelmesi,gitmesi her şeyi ile jericho da süper bir güreşçi ama şu an malesef ne Taker va ne Jericho.Umarım SS de Jericho döner ve Taker e geldikte ise diğer sorunda bunu cevaplayacağım....
3 - Azerbaycan'da Wrestling izleyenler çokmu ?
Ohooooo Çok ama izleyenlerin 99% Fox ta ve EuroSport kanalında izliyorki heri kalan 1% e ben ve benim gibi büyük Güreş sitelerinden Güreşi takip ediyor ve Güreşin aslında Rey den Cena dan değil,başka güreşçilerdende düzenlendiğini görüyor.Sözüm Cena ya felan değil ama bir çok Azeri güreş izleyicisi sadece bir kez güreşi şiddetle izler,ikincisini izlemez.Neden derseniz sadece güreşi izlemeye hevesi olan birisi güreşi izler ama Azerbaycanda Amerikan güreşinden ve Pro güreşten çok Taekvando,Karate,Greko-Romen,Boks gibi güreş tarzlarından hoşlanıyor.O yüzden WWE izleyen kişilerin çoğusu sadece güreşi 2 haftada bir Fox a rastladığında izliyor.Ama benim gibi tiryakisiyse ve herşeyden çok bir fanı varsa o zaman şiddetle izler.Sizlere sadece Azerbaycanın Pro Güreş bilgisi ile alakalı şunu söyleyeceğim.Azerbaycan bildiğiniz üzere Türkiyeden daha az halka sahip ve eğer bizim halkımızın 8% Pro Güreş izliyorsa,az sayıda olduğumuzdan bunun 10% ve hatta daha fazlasını kaybediyoruz.En kötüsü ise bizim TV ler de hiç değilse "Sİmekdavn" adı ile bir güreş bile yayınlanmıyor.Burdanda diyelimki 15% izleyici sayısı kaybediyor.En kötüsü ise bizim izleyicilerimizden çoğusu Fox da ön planda olan Orton,Rey,Cena gibi kişilerin fanı oluyor ve onlarda hep güreştiği için neti açıp bir dakkalığına bile o kişiyi takip etmiyor.Etse,o zaman inanın ki bizimde güreşe bakış açıız değişir.Ben Taker güreşten Haziran ayında ayrıldığında açtım ve Taker i araştırdım.Asıl adı buymuş,yaşı buymuş,karısı buymuş,kariyeri buymuş derken bir anda güreşin sahte olduğuna dair kanıtlar gördüm.Onlardan yola çıkarak kanın sahte olduğunuda anladım.Dahada sayarım ama uzar bu sohbet Anlayacağınız bu yerlere gelmemde yani Pro güreş ile içli dışlı olmamda Taker in çok büyük yardımı oldu Sadece Taker in değil.Taker i aradım Jericho ya geçtim,sonra Jeff e geçtim,Edge e geçtim,Kane geçtim derken artık bu yerlere kadar geldim.yani diyeceğim başka arkadaşlarda bunları ararsa o zaman buralara onlarda gelir.Pro güreşi onlarda anlar ve "Simekdavn" yerine belki arada bir Pro Güreş lafını kullanır.Neyse konuyu fazla uzatmıyorum.Şu anda Pro güreşe bakış açımız gerçekten kötü ama umarım ileride daha iyi olur...
4 - Favori güreşçinin Undertaker olduğunu biliyoruz. Undertaker'ı sevmendeki başlıca nedenler nelerdir ?
Undertakeri sevmemde başlıca sepep bu güreşi bana o sevdirdi.Az öncede anlattığım gibi bu yerlere gelmemde Taker araştımalarımın çok büyük yardımı var.En büyüğü ise Takerin büyük Deadman Gİmmicki.Bu güne kadar Kane dahil WWE ye bir çok korkutucu güreşçi geldi ama Taker gibisi asla.Kane bile ilk geldiği zamanlarda Taker den korkutucu olmasına rağmen zamanla maskesi çıkması,Push larının azalması,PG nin gitmesi ve en sondada Palyaçoya dönüştürülmesi onun korkutucu olmasını elinden aldı.Taker artık her yerde daha korkutucu olmaya başladı."Taker i korkutuculuğu içinmi seviyorsun ?" derseniz kesinlikle hayır.Ona bakılırsa Kane de korkutucu ama ona karşı fanlığım yok denilecek kadar az.Ama bir güreşçi olarak tabiki Kane de severim.Ama fanı değilimdir.Taker in güreşinin yanında zaten Kane nin güreşi şu anlara göre çok kötü.Taker hiç değilse bu günlere kadar asla palyaçolaşmadı.Funny Momentlerinde bile hep korkutucu.American Bad Ass döneminde bile eski Deadman deyip her kes ondan korkuyordu.Zaten 2004 de gerçek Deadman olarak return yapması ayrı bir güzel.Diğer sorularada yanıtlarım uzun olacağı için bu konuşmamıda bitireyim.Taker i sevmeme en başlıca sepep onun gimmicki ve güreşini iyi yapmasıdır.Tabiki o muhteşem Seri de var ama o her an bite bileceği için onu söyleyemem.Yoksa Seri bittiğinde fanlıkdamı biter diye düşünürsünüz.Ama Taker fanlığı asla bitmez !!!
5 - WWE'nin şu anki durumundan memnunmusun ? Triple H'in COO olması, iki tane WWE Champion olması gibi.
Bence WWE de şu an durumlar çok ama çok karışık.Bir an önce SS de gerçek şampiyonun belrilenmesini bekliyorum.Çünkü çok karışık bir durum söz konusuydu ve bu sırada bir de Chairman değişdi.İlk olarak HHH olayına değinelim :
Bir RAW şovunda durduk yere geldi ve McMahona görevlerinin alındığını söyledi.Ardından yeni COO nun kendisi olduğunu açıkladı ve ordan gitti.Şu ana kadar iyi geldi HHH ama bir Heel turn mecbur.Tabi ben bunu senaryo amaçlı olduğunu düşünüyorum.HHH patron gibi davranıyor ama McMahon arkadan yönetiyor gibime geliyor.HHH de ara sıra babasının işlerine karışacaktır tabiki ama şu anlığına McMahon bence güzel işler çıkartır.Dediğim gibiysede PG kalkması biraz zor olur.O yüzden umarım HHH in Chairman olması senaryo değildir.Çünkü benim bildiğim HHH PG i 1 ay barındırmaz.SS i bekleyeceğiz ve ondan sonraki RAW şovunu,sonrakinide,sonrakinide ve en sonunda PG nin kalkıp kalkmadığını anlayacağız.Bir anda SD da Orton vs Kane Street Fight maçı olması akılları karıştırmışdı " Acaba PG kalkıyormu ?" diye ama malesef hala doğru düzgün bir belirti Yok.Umarım ilerideki şovlarda bir belirti görürüz ve haberlerdede "PG Resmen Kalktı" gibi bir Habere şahitlik ederiz.HHH eğer 100% COO ise bunu yapmak zorunda.En azından PG kaldırmasa bile Extreme i fazla yapmalı...Evet,Şimdi ise geçelim Cena vs Punk olayına :
Büyük bir karışıklık var ve SS de bu durum toparlanır gibime geliyor.Gerçek şampiyon kim olursa olsun bence ADR gelip Cash İn yapacaktır.Zannımca bu 2 halde gerçekleşe bilir.SS de Cena şampiyon olur ve HHH ondan 2 kemeride alıp yeni kemeri takdim eder.Hemen ardından ADR Cena ya Çanta ile çarpar ve ardından Cash İn yapar !!! VE ya ikinci şekil.CM Punk maçı kazanır.HHH getirip yeni kemeri ona takdim eder ve ardından elini kavaya kaldırır ama bir anda tekme ve güm Pedigree !!! Hemen ardından ADR girişte ve çanta elinde.Ringe gelir ve CM Punk a Cash İn yapar.Yeni şampiyon olur ama öteki şovda bir karar çıkar ve HHH CM Punk a artık Kemer için Contender olmadığını söyler.Contender Cena olur.Cena vs ADR,Punk vs HHH feudu yaşarız.Yani bunlar benim spoilerlerim ama büyük ihtimal bunlardan birisi olur gibime geliyor
6 - Undertaker, Wrestlemania'dan önce dönermi ? Dönerse sence hangi şovda döner ?
100% döner.Çünkü kariyerinin sonlarına yakın ki WM da hatta son maça çıka bilir,onu gene gereksiz bir şekilde WM da return yaptırıp,20-0 ile uğurlamazlar.Her şeyden önce büyük bir saçmalık olur.Taker hakkında bir kaç Spoilerimi Güreş Sohbet konusunda belirtmişdim ama burdada belirteyim.Bence Taker 3 şekilde döne bilir ( Spoiler ) :
1)Yukarıda ki sorunda belirttiğim gibi Cena ile ADR bir WWE Champ. feuduna girer ve ikilinin son feud maçı Vengeance(Taker Vengeancede dönebilir) de olur.Maçı ADR kazanır ve sevinç gösterileri yaparken bir anda Gong sesi duyulur ve Taker bir return yapar...
2)SummerSlam da Christian kemerini Ortona karşı korur ve Christian ile Kane bir feuda girer.İkilinin son maçı Vengeance de.Gene Gong duyulur,Taker return yapar ama maçı kim kazanır ve Taker kazanana karşımı reutnr yapar,kazanmayana karşımı bunu söyleyemem.Sonuçta bu bir Spoiler...
3)HHH vs Punk maçı yapılmaktadır.Hangi PPV olduğunu söyleyemem ama gene Vengance de olabilir.Maçı HHH kazanır ve Heel şekilde tauntlarını yaparken Taker return yapar.Gelip zannımca saldırır çünkü Heel HHH e saldırırsa taraftarlardan tepki almaz...
Şimdi diceksiniz ki Taker in dönmesi bile kesin değil ama sen onlara Spoiler bile uydurmuşsun ama unutmayalı ki bu WWE ve bunun arkasında manevide olsa McMahon var.Ben o adamdan her şeyi beklerim.Çünkü adam neredeyse WWE nin Tanrısı ve neyi nerede yapacağını çok iyi bilir.Bir güreş devi ile WWE Chairmanını feuda bile sokar.Zaten 2003 yılında kendisi Ceo olarak Taker ile Buried Alive maçı yapmıştı.HHH e ile feudada sokar,WM da Hell İn A Cell,Casket,İ Qiut,Last Man Standing maçlarından birisini ve ya daha dev bir maçıda ayarlar.Şimdi bu return olayını geçtimde adam kafasını kazıtmış.Return yaparsa kesinlikle Deadman olarak dönmez.Çünkü onu Deadman yapan bir nevi kara ve uzun saçlarıydı.Kel olarak Deadman gibi return yapması çok yanlış olur.Ama birşeyide unutmamal lazım ki bu WWE ve öyle bir ilaç verirki Takere Şovunu kurtarmak için,adamın kafasına 2 ayda çıkacak saç,2 günde çıkar Bence WWE bunuda yapar.Ama CEO ki McMahonsa McMahon,HHH se HHH,"Ben Deadman Undertaker den sıkıldım !" o zaman işler değişir ve WM da Taker i belkide son maçında yani American Bad Ass olarak göre biliriz.Çünkü adam Wm 27 de Deadman olarak ilk kez doktorlara muhtaç kaldı,Deadmanlik karizması çizildi ! Şimdi o çizilmiş Karizma ile dönerse o zaman kimse iyi karşılamaz.Taker i öyle korkutucu yapan belkide öyle doktora felan ihtiyaç olmamasıydı.Ama Amercan Bad Ass olarak dönerse ve doktorlara muhtaç kalırsa o zaman kimse Deadman iken doktorlara muhtaç kalması kadar ilginç karşılamaz.Neredeyse tüm arena Taker in doktorlar tarafından götürülmesinin senaryo olmadığını anladı.Ama American Bad Ass iken yani normal insan iken bu bu kadar ilginç olmaz.Yani diyeceğim şu ki Taker American Bad Ass olarak ya vengeance de yada her hangi bir PPV de return yapar.Hatta bu SummerSlam bile olabilir WWE nin ne yapacağı hiç ama hiç belli olmaz ...
7 - Son olarak senden Summerslam 2011'in Match Cards'ını değerlendirmeni istiyorum. Güzel maçlar var bence. Christian vs. Randy, Punk vs. Cena, Beth vs. Kelly Kelly, Sheamus vs. Mark Henry.
Değerlendirmeye ilk olarak Christian vs Randy Orton maçından başlayayım.Bu maç artık sıktı diyebilirim.Feudda zaten fazla ilgiçekici feud olmadı.Christian kemerini Orton a kaybediyor,sonra alıyor ve son bir rövanş daha oynuyorlar Anlaması bile güç bir durum.Rövanş üstüne Rövanş ! Bu feudun artık SummerSlam da biteceğini ümit ediyorum.Büyük ihtimalde biter.Maçı Christian kazanacaktır.Bu maç için fazla konuşmayacağım....
Geçelim Sheamus vs Mark Henry maçına.Bence fazla zorluk çekmeden maçı Mark alacaktır ama Sheamus zorlar.Genede emin olmayalım.Bir Bicycle Kick bile Mark Henry i tuşa sürükler ve maçı Sheamus alır.Büyük ihtimal SummerSlamın en az süren maçlarından biri olacaktır.Genede izleyip göreceğiz belkide keyif dolu bir maç izleriz.Mesela MİTB da ki Mark Henry vs Big Show maçından kimse birşey beklemedese yeterince iyi geçti.Hatta ben beğenmişdim bile.Bu maçda belki iyi geçer.Hatta bir Kane,Big Show return da göre biliriz.Çok az ihtimal ama göre biliriz.Bir hastaneden bağlantı felande gele bilir ve Markın dikkati dağılır.Hemen ardınadn Bicycle kick ve TUŞ ! Bu maçdan beklentim Christian vs Orton maçından daha çok...
Kelly Kelly vs Beth Phoenix maçını kesinlikle Kelly alacaktır.Bir saldırı felan gerçekleşmezse Kelly kemerini korur ama klasik Divas feudu olur ve ilerideki RAW şovlarından birinde Beth kemeri kapar.Büyük bir beklentim yok.Dİvas feudlarıylada fazla ilgilenmediğim için bu maça olan düşüncelerimi kısa kesiyorum...
John Cena vs CM Punk maçı gecenin ME si olduğu için zaten ne kadar güzel geçeceği belli.Bence ikilinin son maçı olacaktır ve galip gelen kişiye ADR Cash in yapacaktır.HHH den bir Pedigree gelir zannımca.Büyük ihtimal CM Punk a gelir ama Cena ya da gelme ihtimali yok değil.Bu maç için düşüncem CM Punk maçı kazanır ve HHH kemeri verdikten sonra bir pedigree yapar.Bundan yararlanan ADR gelip Cash İn gerçekleştirir.Ve ilerideki şovlardan birinde HHH çıkarak Punk un Contenderlikten düşürüldüğünü felan söyler.Yada Cena ile ikisi bir Contenderlik maçı yapar ve Cena galip çıkar.Bu maçtada HHH CM Punk a alavere çevirir ve ikilinin feudu başlar.Cena vs ADR feududa Kemer feudu olarak devam eder.Ama diğer bir düşüncemde HHH CM Punk a bir Pedigree geçirir ve Cena da AA ile işi bitirir.Cena ya kemeri verip oradan ayrılır ama bir anda ADR gelip Cash İn yapar ve Cena vs ADR feudu direk burdan başlar.CM Punk vs HHH feududa HHH in yaptığı Pedigree den dolayı gerçekleşir.Her iki türlüde aynı feudlar olacak derim ama bunlar sonuç olarak benim düşüncem.HHH büyük ihtimal SS de yapmasa bile ileride bir şekilde Heel Turn yapar
Returnlara gelince ise bir Jericho returnundan çok ümitliyim.Onu geçtim Taker,onuda geçtim Batista felan bir return olacağı içime doğuyor.Büyük ihtimal de olur...