Merhaba öncelikle EnZo ile yapacağım röpörtajıma hoş geldiniz.
Burock:Hoş Geldin EnZo
EnZo:Hoş Bulduk
Burock:Fazla uzatmadan sorulara geçeceğim.Güreşe olan ilginiz tam olarak ne zaman başladı ?
EnZo: Gureşe olan ilgimin baslangicini ''tam'' olarak soyleyemem cunku o zamanlar ufak oldugum için şuan kestiremiyorum tam ne zamandı ? 10 yılı geçti , tek bildigim bu.
Burock:Peki ne zamandan sonra başladı elbet sizi tetikleyen bir şeyler olmuştur ne zamandan sonra nasıl başladı yani ?
EnZo: Şuan hep Fox Tv'yi eleştiririz ancak zamanında Flash Tv'deki WCW yayınlarını anlatan kişiler şuan ki spikerden çok daha bilgisizlerdi. Hiçbirşey bilmedikleri bir gerçekti. Oraya sadece muhabbet etmek için konmuş adamlar gibiydiler. İşte belki de onlar bana sevdirdi.Tetikledi de diyebiliriz. Onların eğlenceli ve lüzumsuz muhabbeti nedense beni daha da çok izlettirmeye yetiyordu gureşi.
Burock:Hmm…WWE’nin gidişi hakkında ne düşünüyorsun ? Şu an biraz çuvallamış gibiler de.
EnZo: Kesinlikle çuvalladılar. 2010 senesinde özellikle WWE'yi ayakta tutan tek senaryo şuan çuvallama noktasına gelen Nexus oldu. Bir kere PG sistemi ne kadar onlara daha çok izleyici ve para getiriyor olsa da benim gibi eski gureş sevdalılarının hiç beğenmediği bir sistem. Kan yok, tamam olmayabilir. Küfür yok, tamam olmasa da olur. Ancak bunlar olmadan neden bu kadar kalitesiz feudlar, kalitesiz maçlar ortaya çıkiyor ki. İşte bunu soruşturdugunuzda ise hep çocuklara yonelik yayin ilkesi çıkar karşınıza. Neden çocuklar ve kızlar sevinsin diye hep John Cena el üstünde tutulur ki. Eğer WWE bu şekilde devam ederse çok sayıda seyirci kaybeder. Temennimiz artik düzelmeleri ancak bunun pek mümkun olduğunu söyleyemeyecegim.
Burock:Kesinlikle WWE’de bir iki değişim lazım.Sence bu değişim TLC’den sonra olabilir mi ? Yoksa daha çok zaman mı gerekiyor ?
EnZo: Bence öyle bir değişimin olması için artık çok geç. Eğer canlılık gelmesi için Nexus'u getirip ardından onun senaryosunu bile John Cena'nın üzerine kurarsan daha işimiz var WWE booker'larıyla. TLC'den sonra Triple H dönerse biraz da olsun hareketleneceğine inanıyorum. Yinede pek umutlu değilim sanırım en azından Royal Rumble'ı bekleyeceğiz.
Burock:Peki sence TLC’de ki maçlar güzel olacak mı Bu PPV’den ne bekliyorsun ?
EnZo: TLC demek extreme demek, hardcore demek. Sence böyle bir gureşçi varmı WWE'de ? Bu şekilde yanıtlamış olayım
Burock:Yok ta değil Bir Kaval bir Rey Mysterio JoMo Daniel Bryan bu açığı kapatamaz mı sence ?
EnZo: Ben hiçbir zaman saydığın gibi highflyer agırliklı gureşçileri sevemedim. Tabiki az biraz hareketlilik veriyorlar da eski hava yok. Hele ki benim gibi ECW hastası birini kesinlikle tatmin edemezler.
Burock:Sence RAW GM kim desem ?
EnZo: Çok zor soru. Bir dönem Michael Cole mu acaba dedim ancak pek o çıkmayacak gibi. Zaten WWE tahmin şansını bitirdi insanin. Sürpriz biri çikacaktir ve bence herkesin ilgisini çekecek derecede iyi biri çıkacaktır. Aylardır bunu bekleyen seyircilerin karşısına saçma birini çıkarırlarsa yazık olur zaten. GM'i bilmiyorum da ben Triple H'in ileride bir şekilde yönetime karışıp senaryolara o şekilde çıkacagını düşünüyorum.
Burock:Evet biraz da HHH’e dönelim bu adam nerede hala iyileşmedi mi benim aklıma GM HHH olabilir gibi bir düşünce geliyor.Hala dönmedi çünkü sence neden hala HHH Dönmedi ?
EnZo: Triple H'in donmemesinin en kucuk sebebidir bence sakatlik. Biliyoruz birkac filmde oynuyor ve onun cekimlerini yapti yoklugunda. Ayrica Linda McMahon'un senatorluk calismalarinda yardim etti falan. Triple H suan gayet saglikli sakatligi yok. Sanirim booker'lar biraz naz yapiyorlar bizi daha da cok bekletmek istiyorlar ve hic beklemedigimiz bir anda karsimiza cikartmak istiyorlar. GM'in Triple H olma olasiligi var hatta kuvvetli adaylardan biri. Yalniz yarin obur gun GM benim diye cikarsa ona sorarim niye ilk zamanlar Stone Cold phrase'leri kullandin diye. Iste bu gibi sebeplerden GM'i cok mantikli secmeliler.
Burock:Miz hakkında ne düşünüyorsun ?
EnZo: The Miz 2010'un en cok cikis gosteren superstaridir bence. U.S. title, Tag Team title, Money in the bank galibi ve ardindan WWE title. Sizde bu adam daha ne kadar ileri gidebilir. Yapilmasi gereken herseyi en iyi sekilde yapti. Bazi kisiler WWE title'i ona pek yakistiramiyorlar, bende basta oyleydim ancak suan alistim ve hakettigini dusunuyorum. The Miz'i Tough Enough'dan beri biliyorum ve orda finalde kaybettiginde aglamakli olmustu. O zamandan etkilenmistim gures isine ne kadar bagli oldugunu farketmistim. Zaten MITB kontratini kullanip WWE title'i aldiginda gozlerinde yasarma vardi. Gercekten duygulandi cunku onun hayalinin cok daha otesindeydi bu basari. Ben Miz'i destekliyorum ama kemeri cok uzun sure elinde tutamayabilir. TLC'de kazanacaktir.
Burock: WWE'nin en büyük rakibi TNA sen TNA hakkında ne düşünüyorsun ?
EnZo: TNA izlemem ancak soyle bir dusuncem var kisaca. Kendi reytinglerini eski WWE superstarlari uzerine kurmus, altyapisi vasat, Amerika'nin en buyuk 2. federasyonu. Mac kaliteleri daha iyi WWE'den ancak beni sarmiyor TNA.
Burock:Röpörtajımız burada bitti.Sorularımı en içten dilekle cevaplayan EnZo’ya teşekkür’ü bir borç olarak bilirim.
EnZo:Ben teşekkür ederim.
NOT:EnZo’da Türkçe klavye olmaması sorun çıkartmaz umarım.Saygılar sevgiler.