Evet arkadaşlar, herkese merhaba.Herkesin merakla beklediği WWE 12'ye şöyle bir göz atma gereği duydum.Oyunla ilgili bilgilerimi ve düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.
Miz'in katıldığı bir programda oyunla ilgili görüntüler verilmiş:
İlk önce yeni gelen özelliklerle başlamak istiyorum:
1)Finisher tauntu:
Bu özellik, oyunu biraz daha gerçekçi yapıyor.Sanki gerçekten bir maç seyredermiş gibi kendi oyunumuzu seyrediyoruz.Bu özellik nasıl mı?The Miz ile John Cena maçı yapıyorsunuz ve Miz'siniz.Bildiğiniz gibi Miz,Skull Crushing Finale yapmadan önce kollarını "X" şeklinde yapıyor ve bu Skull Crushing Finale'nin bir nevi canlandırması oluyor.SCF yapmadan önce istersek bu taunt özelliğinden faydalanarak oyunu biraz daha gerçekçi kılabiliyoruz ve daha fazla zevk alabiliyoruz.
2)Comeback (Geri dönüş):
Comeback ise Kip-Up'a benziyor ama biraz daha gelişmiş hali.Bir güreşçi zor durumdayken (klasik Cena anları) birdenbire gücünü topluyor ve maçtan koptuğu halde tekrar maça geri dönüyor.Örneğin Randy Orton vs Alberto Del Rio maçı yapıyoruz ve Randy Orton'ız.Maçtan koptuğumuz anda bir tuş çıkıyor ve bastığımız zaman güç göstergesinin üzerinde "Comeback" yazıyor.Sonrasında ise gösterilen tuşa bastıkça klasik Orton Clothesline'ları ve en son Snap Powerslam.Sonrasında ise zaten Signature Move geliyor ve ardından da maçtan kopma noktasından maçı kazanma noktasına geliyoruz.Bu da yine gerçekçiliğe katkıda bulunuyor.
3)Finisher'ların saklama:
Bu özelliğimiz ise aralarından en beğendiğim özellik diyebilirim.Bunda ise Signature Move'umuzu yapıyoruz ve istediğimiz kadar Finisher hakkımız elimizde tutabiliyoruz.SvR serilerinden eminim yoğun olarak şikayetçi olduğunuz bir durumdur:Finisher hakkınız geliyor ama şansınıza azıcık dayak yiyorsunuz.Fakat bir anda avantaj size geçiyor.Tam Finisher yapacakken güç göstergesi normale döndüğündeki tepkileriniz bellidir.Fakat bu özelliğin gelmesiyle bu tepkiler de ortadan kalkacak.
4)Replay'in olmayışı:
SvR 2011'de olmasına anlam veremediğim tek özellikti.Biraz saçma olan bu özellik WWE 12'de yok.Yani maçtan sonra o görüntüleri geçmekle uğraşmayacağız artık.Belki Highlight Reel'la uğraşmayı seven arkadaşlar için kötü bir haber ama buna çoğumuz sevinmişizdir, eminim.
5)Eski oyunlara göre daha güncel Roster:
Evet, bu özellik de en iyilerinden biri.Belki her oyunda Roster güncelleniyor, ama WWE 12 hepsinden daha kapsamlı.Zamanının en geniş Roster'ını bulunduruyor.Diğer senelere bakarsak yeni güreşçiler olmuyordu ama bu sefer Sin Cara, Alex Riley gibi güreşçiler de Roster'da bulunuyor.Bu da iyi bir haber.Tutun ki canınız Money In The Bank'de oynanmış bir maçı oynamak istedi.Örneğin RAW M.I.T.B.Ama bazı güreşçiler olmuyor ve haliyle bu işe canınız sıkılıyordur.Ama bu sorun da ortadan kalkıyor.
6)Yeni kamera açısı:
Bu özelliği kısa geçeceğim, çünkü adından da belli zaten.Kameralar sanki TV'de izlediğimiz gibi maçı bize yansıtıyor.Bu da oyunun gerçekçiliğine katkı sağlayan önemli bir faktör.
Şu ana kadar gördüğüm yeni özellikler bunlar, ama haberdar oldukça diğerlerine de göz atacağım.
Gelelim benim düşüncelerime:
Yeni bir maç türünün olmadığı konuşuluyor şu sıralarda.Eğer doğruysa THQ büyük bir hata yapıyor demektir.Evet, belki oyunda birkaç değişiklik var ama maç türlerinde de bir değişiklik şart diye düşünüyorum.Bu dediğim olmazsa o zaman oyunun diğer serilerden ne farkı kalır ki?Bana göre bir Buried Alive Match, 4 on 4 - 5 on 5 tag team maçları, I Quit Match,Chair Match,Ambulance Match gibi maç türleri eklenebilir.
THQ bildiğiniz gibi SvR 2011'de başımıza "WWE Universe" adlı bir dert getirdi.Belki senaryolar, haftalık şovlar falan oluyor ama kemer maçını normal modlarda yapamıyoruz.Diyelim ben John Cena vs CM Punk maçına özendim,bu maçı yapmak istiyorum.Ama illa ki bunu WWE Universe'de denk mi getirmeliyim?Bence hayır.Umarım THQ bir an önce uyanır ve kemer maçı hakkını normal moda da taşır.
WWE Universe'den bahsetmişken, o moda da daha iyi senaryolar konabilir.SvR 2011'deki senaryolar hep aynı ve ben rutin senaryolardan sıkıldım.Maçtan sonra el sıkışmaymış, maçtan önce saldırmaymış.Bunlar baydı artık.Daha ilginç şeyler görmek istiyoruz.Daha doğrusu en azından ben istiyorum.
Bu düşüncem belki hayal olarak nitelendirilebilir ama RTWM'ler çoğaltılabilir.Normalde 5 tane hikaye var ama bu 6 ya da 7'ye de çıkabilir.Ki ben çıkmasını çok isterim, böylelikle oyundan daha da zevk alırım.Belki biraz zor ama yapılması daha iyi olmaz mı?
En son Code Blue tarafından Perş. Ağus. 11, 2011 7:27 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi